ŘQ opět v pozadí Václava France

Už začíná být zvykem, že ŘQ kryje Václavu Francovi záda. A děláme to rádi. Ne jinak tomu bylo i 10.3 v knihovně v Jičíně.

Václav Franc a Zora Šimůnková zde představili svou novou knížku, kterou my už známe z pražské Symbiózy a jejíž povídku „Ideální manžel“ jsme si znovu rádi poslechli. Paní Zora mě malinko zklamala svým civilním oblekem. Po vánoční Symbióze se jmelím a řetězem ve vlasech jsem čekala zaječí ouška a kopu vajíček.. no snad příště.

Václav i Zora četli, co napsali, a povídali, co se děje, než se napíše. Když jim došel dech, vymrštilo se Řehečské kvarteto, aby vyplnilo pauzy.

Kromě čtyř písniček ze stálého repertoáru jsme zkusili i dvě od skupiny Čechomor a představili dvě z vlastní dílny manželů Beranových.

Olda jako obvykle vybíhal mezi divačky, aby jim nepředloženě sliboval koupi dárku, Dana se schovávala za stojánek a s pohledem pevně upřeným do not zaháněla trému. Libor na dvě písničky vyměnil akordeon za tamburínu a Hynkovi u známých písniček zbyl čas i na hudební kudrlinky.

Zvednutím diváků ze sedadel(bohužel při odchodu, ne aplausu)naše muzicírování ale neskončilo. Při oblékání jsme jim zahráli ještě na chodbě a přidali tak trochu tepla k těm šálám a čepicím, když si letos jaro dává tak hrozně na čas.

Videozáznamy:

Řehečské tradice – premiéra
Festivalová
Óda na Řeheč
Řehečská balada – premiéra

-db-

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.