Ztráty a nálezy v roce 2010

Tento rok byl opravdu náročný……Tak s námi tento rok trochu také zamával. V našem ansámblu proběhlo několik změn. Jak říkal Zdeněk Svěrák ve filmu Vratné láhve – aby bylo setkání, musí být loučení.

Především naši dva členové měnili a mění zaměstnání. Není to v tomto věku nic příjemného, nicméně jsme si slíbili, že změny, ať již jsou charakteru osobního, pracovního či jiného nesmí ohrozit chod našeho uskupení. Změny byly vyvolány jednak rozhodnutím, že „změna je život“, a také jednou organizační změnou na pracovišti. Jak se ale říká- vše špatné je k něčemu dobré – a také – co tě nepoloží, to tě posílí. A tak jsme vlastně posíleni. Jeden z nás již má zaměstnání, které si přál, a v konečném důsledku na tom vydělal pracovně i časově. Druhý je do konce roku zaměstnán a v mezičase hledá další svoje uplatnění. Věříme, že dobře dopadne.

Jak asi čtenáři našeho webu poznali, došlo i ke změně v našem souboru. S manželi Danou a Hynkem Beranovými byla dobrá spolupráce. Hynek je skvělý muzikant a Dana výborná zpěvačka a nadějná textařka. Oba nápady jen hýřili. Měli jsme však každý trochu jiné představy o dalším směřování našeho tělesa. Beranovi jsou spíše na folk a komornější prostředí, my naopak chceme zůstat u jarmarečních písní a na ulicích. Rozešli jsme se však v dobrém, neboť obě strany pochopily, že tak to občas v „umělecké branži“ bývá. Zůstali jsme však velmi dobrými přáteli. A Daně a Hynkovi přejeme, ať se jim daří po všech stránkách- pracovní, rodinné i hudební.

Janička ( vlastně už Jana, aby se neurazila, vždyť ji bude za pár týdnů patnáct !! ) už s námi také moc zpívat nechce, naposledy si to s námi chvíli zkusila o JMP a na posezení v Bystřici. V tomto věku se ji ani nedivíme. Trochu puberta a jiné zájmy, a potom – co se starými „dědky“, že?

To byly ztráty a nyní ty nálezy. Obohacením na některých vystoupeních se stal náš nový kolega Matěj Bártů. Starou dřevěnou postavu vysloužilého vojáka dokázala loutkoherečka
Kateřina obnovit a oživit a vdechnout mu půvabnou harmonikou „život“. Matěj s Katkou se stávají součástí našich vystoupení a radost z nich mají nejen děti ale i dospělí.

Říkáme si již nějaký čas, že potřebujeme trochu oživit dalším hudebním nástrojem. A ejhle, osud nám přál a přihrál nám velice šikovnou houslistku Hanu. Premiéra v novém obsazení byla na Štědrý den na ochozu Valdické brány, kam nás pozvali jičínští patrioti. A výsledek? Více než uspokojivý. Hanka je excelentní houslistka a nezkazí žádnou legraci.

S vervou nám vlastní se vrhneme do víru událostí a akcí roku 2011. Půjdete s námi?
( on+lk )

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.